Gyűjtsünk heti 100 gyümölcsöt intézetben élő időseknek!



A Rózsa utcai intézetben élő idős barátaink már március eleje óta „bezárva” élnek, látogatási, majd kijárási tilalom, végül az utóbbi hetekben szobakarantén lépett életbe, hogy megóvják őket a koronavírustól. Ennek ellenére a száz idős közül több mint hatvanan elkapták a fertőzést, sok közeli barátunk kórházba is került, és jópár idős sajnos el is hunyt a vírus következtében.

Telefonon tartjuk a kapcsolatot azokkal, akikkel tudjuk, felsős és gimnazista fiatalok pedig, akik rendszeresen látogatják őket, levelet írtak nekik.

A találkozások, látogatások hiánya mellett az idősek arról is panaszkodtak telefonbeszélgetéseink során, hogy nagyon hiányzik számukra a gyümölcs. Ezért próbáljuk az egész intézet számára egy egyszerű, de konkrét gesztussal, minden idős számára egy-egy gyümölccsel kifejezni együttérzésüket. Szerdánként a Bosnyák téri piacon gyűjtünk gyümölcsöt számukra, szombatonként pedig barátaink, a skót presbiteriánus misszió segítségével immár két alkalommal sikerült eljuttatni 100-100 gyümölcsöt az intézet lakói számára. Várjuk a további felajánlásokat, segíts akár néhány gyümölccsel egy kis örömet szerezni az időseknek!

További információ, kapcsolatfelvétel: 30/2150521

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni?

Szegények angyalai a járvány idején – Ne hagyjuk magukra az utcán élőket, a szegény családokat és az időseket!