Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni?



A Sant’Egidio közösség minden évben december 25-én Budapesten, Pécsen, Monoron és Győrben karácsonyi ebédet szervez hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjaik részére.

KEDVES ADOMÁNYOZÓK! KÖSZÖNJÜK NAGYLELKŰ ADOMÁNYAITOKAT, AMELYEKET A NAPOKBAN CSOMAGOLUNK, OSZTUNK EL A HELYSZÍNEK KÖZÖTT, HOGY KÉSZEN ÁLLJON A VENDÉGEK FOGADÁSÁRA.

Az adománygyűjtés lezárul, hamarosan jelentkezünk fényképekkel! Pénzadományokkal továbbra is segíthetitek a szegények karácsonyi ebédjét!


ÍME AZ EREDETI FELHÍVÁS:

A finom ünnepi ebéd mellett ajándékokkal is meglepjük szegény barátainkat, ehhez kérjük a felajánlásodat. Az ünnepen csak szép, új tárgyakat adunk, amit mi magunk is szívesen fogadnánk. Aki nem tud eljönni az ebédre, annak személyesen visszük el az ajándékot az utcára, az intézetekbe, otthonaikba. Az űrlapon jelezheted, ha ajándékot szeretnél küldeni, vagy támogatni szeretnéd egy rászoruló karácsonyi ebédjét.

Nagyon örülünk, hogy sokan jelentkeztek angyalnak! Szegény családok és intézetben élő idős férfiak számára egyelőre nincs szükség több ajándékra, szegény gyerekek részére pedig Pécsen van még szükség néhányra. A legtöbb ajándékra hajléktalan férfiak számára van szükség!

Miután feliratkoztál, információkat küldünk egy szegény emberről, akinek elkészítheted a csomagot és elküldheted postán, vagy elhozhatod személyesen. Kérünk, hogy minél hamarabb juttasd el az ajándékodat, de legkésőbb december 10-ig, mert az ünnep előtti két hét nekünk is nagyon sűrű, rendszerezzük az adományokat, csomagolunk, ebédet szervezünk...

Hogyan lehetsz karácsonyi angyal?


1. Töltsd ki az űrlapot és pár napon belül válaszolunk a megadott címre.
Ide kattints: ŰRLAP

2. E-mailben tájékoztatunk téged arról, kinek küldhetsz ajándékot és ő minek örülne a legjobban.

Ha pénzadománnyal szeretnéd támogatni egy vagy több ember ebédjét, a következő számlaszámokon várjuk adományodat (ehhez nem szükséges kitölteni az űrlapot):

Kultúra és Segélyegylet Alapítvány, 12001008-00110054-00100004 (Budapest, Monor)

Zichy Gyula Alapítvány 50800104–11069784 (Pécs)

Írd bele megjegyzésként: Szegények angyalai

Köszönjük szépen!
A Sant’Egidio Közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom tagjai


A Sant’Egidio közösségben 1982-ben szervezték az első karácsonyi ebédet a római Santa Maria in Trastevere-bazilikában, akkor húsz ember vett részt az ünnepségen. A szegényekkel együtt elköltött karácsonyi ebéd azóta hagyomány lett, most már évente több mint hétszáz városban terítettek asztalt az ünnepre. Együtt ünnepel szegény és gazdag, fiatal és idős, együtt ünnepelnek az intézetekben a magányos idősekkel, a szállásokon menekültekkel, a börtönökben a rabokkal.

Budapesten, Pécsen, Monoron és Győrben minden évben nagy öröm az ebéden részt venni vendégként és segítőként. Karácsony másképp! – szoktuk mondani és hívni az embereket, a fiatalokat, hogy ünnepeljenek másképp, együtt a szegényekkel, a magányosokkal, akik ezen a napon a leginkább elhagyatottak. Álljon itt néhány kép arról, milyen örömben telik december 25-e a szegényekkel:






A következő email-címeken keresztül léphetsz velünk kapcsolatba, ha a heti szolgálatainkon is szívesen részt vennél: santegidio.budapest@gmail.com; santegidio.pecs@gmail.com

A közösségünk tevékenységeiről itt olvashatsz egy friss hírben: https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-sant-egidio-kozosseg-kapta-iden-pannonhalman-szent-marton-dijat

A Facebookon is ott vagyunk: https://www.facebook.com/santegidiomagyar/
A Fiatalok a békéért mozgalomnak van egy blogja, ami nagyon ritkán frissül, de ez nem jelenti azt, hogy nem él a mozgalom, csak a beszámolók maradnak el: https://fiatalokabekeert.blogspot.com/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni?

Szegények angyalai a járvány idején – Ne hagyjuk magukra az utcán élőket, a szegény családokat és az időseket!