Szegények angyalai a járvány idején – Ne hagyjuk magukra az utcán élőket, a szegény családokat és az időseket!



#otthonrolsegitek


Kedves Barátaink!

A jelenlegi helyzetre való tekintettel mindannyian visszavonultunk otthonainkba, hogy megelőzzük a járvány terjedését és megpróbáltunk a lehetőségeinkhez mérten felkészülni az elkövetkező időszakra. Ezt jól tesszük, mindannyiunk érdeke!

A Sant’Egidio közösség nem szeretné magukra hagyni ebben az időszakban a leginkább veszélyeztetett embereket, ezért ebben a rendkívüli időszakban segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek az online tanulásban, közbenjár a tanuláshoz szükséges technikai feltételek megteremtése érdekében.
 
Élelmiszerrel segíti azokat a családokat, ahol a létbizonytalanság a mindennapok valóságává vált azáltal, hogy a koronavírus terjedése miatt elvesztették munkahelyüket. Magányos időseket kísér, bevásárol számukra és segíti, hogy kapcsolatban tudjanak maradni másokkal. Az utcán élő emberek számára a mindennapi betevő, meleg takaró és tisztálkodási szerek biztosításához járul hozzá, valamint olyan varrni tudó emberekkel tartja a kapcsolatot, akik szívesen készítenek szájmaszkokat a szegények részére.

A Sant’Egidio közösség négy településen van jelen az országban: Budapesten, Pécsett, Monoron és Győrben, ahol a felsorolt szolgálatokat végzi.

Mindezek megvalósításához azonban szükség van a te segítségedre is!

Segíteni többféleképpen lehet, az alábbi ŰRLAP kitöltésével jelentkezhetsz. Az űrlap kitöltését követően e-mailben tájékoztatunk arról, hogy kinek segíthetsz.
Amennyiben anyagilag szeretnéd támogatni a szolgálatokat, az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni az adományokat:

ZICHY GYULA ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18313390-1-02

Bankszámlaszám: 50800104-11069784-00000000

Közlemény: “szegények angyalai”

Alternatíva: Segítséget jelent az is, ha otthon készítesz egységcsomagokat (ami tartalmazhat a lehetőséged függvényében: szendvicset, dobozos májkrémet vagy olajos halat, kanalat, szelet kenyeret, gyümölcslevet, édességet: csokoládét vagy müzliszeletet; eldobható arcmaszkot és kézfertőtlenítő folyadékot vagy kendőt is) és amikor elmész bevásárolni, akkor az összeállított csomagot odaadhatod azoknak a szegényeknek, akikkel útközben találkozol vagy elhelyezheted kihelyezett ételtárolókba, amennyiben van a közeledben.
Az egységcsomagokat kérjük otthon, szájmaszkban és kesztyűben készítsd el.

Köszönjük!

Sant’Egidio Közösség

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni?

Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni?